Tıbbi Sülük Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Tıbbi Sülük Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Tıbbi Sülük hakkında sıkça sorulan ve merak edilen maddeleri sizler için listeledik. Aşağıda belirtilen sorular dışında merak ettiklerinizi makale sonunda yorum yaparak bizlere iletip cevaplarınızı alabilirsiniz...

Tıbbi Sülük Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Tıbbi Sülük Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Editör

SORU 1 : Tıbbi Sülük tedavisinin herhangi bir riski, yan etkisi varmıdır?

CEVAP  : Tıbben tespit edilmiş hiçbir riski ve yan etkisi yoktur.

SORU 2 : Hirudoterapi kimlere uygulanmaz?

CEVAP  : Hamile ve emziren bayanlara, vital buldukları çok değişken olan diyaliz hastalarına, ani şekeri ve tansiyonu düşen kişilere, 15 yaşından küçük çocuklara, kronik anemi hastalarına, ve kalp yetmezliği olan hastalara hirudoterapi uygulanamaz.

SORU 3 : Tedavi sonrası kanamanın uzun sürmesinin bir tehlikesi varmıdır?

CEVAP  : Tedavi seansları sonrası ortalama 8-12 saat kanama görülmesi beklenir bu sürenin uzaması, baş dönmesi ve tansiyon düşmesi gibi bazı belirtiler gösterebilir, bu dönemde bol sıvı alınması ve yatarak istirahat edilmesi önerilir.

SORU 4 : Hirudoterapi'yi evde kendimiz uygulayabilirmiyiz?

CEVAP  : Hayır mutlaka bir uzman tarafından uygulanmalıdır. Herkese bu tedavi uygulanamaz, ayrıca her sülük tedavide kullanılamaz. Sülükler daha önce kullanılmamış ve 'Hirudomedicanalis' türü sülük olmalıdır.

SORU 5 : Tedavilerde kaç sülük kullanılır ve kaç seans yapmak gerekir?

CEVAP  : Hastalığın türüne ve hastanın durumuna göre değişir.

SORU 6 : Her yıl sülük yaptırmak gerekir mi?

CEVAP  : 35-40 yaşından sonra sağlık problemi olsun, olmasın yılda 1 kez yaptırmak hastalıklara karşı koruması açısından önerilebilir. Osmanlı Padişahları her yıl mayıs haziran aylarında kanı yenilemesi, felç ve kalp krizine karşı koruyucu olduğu varsayılarak, sülük tedavisi yaptırırlarmış.

SORU 7 : Sülük tedavisi yaptırırken acı duyarmıyım?

CEVAP  : Sadece ilk 5-7 dakika kana ilaç verirken o bölgede hafif bir yanma hisseddilir. Fakat bu dayanılmaz bir durum değildir.

SORU 8 : Hirudoterapinin genel faydaları nelerdir?

CEVAP  : Hirudoterapi yaptıran kişilerde tansiyon dengelenir, stress ve tansiyon azalır, ağrılar azalır, kan dolaşımı hızlanır, uyku düzelir, bağışıklık artar, ciltde gençleşme, vücutta genel bir rahatlama görülür.

Bu makalemizde merak ettiklerinizi yorum yaparak Uzman tarafından cevap bulabilirsiniz...

Kaynak : https://www.haberplus.net

Tıbbi Sülük Tıbbi Sülük Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Tıbbi Sülük Faydaları Tıbbi Sülük Kimler Yaptırabilir Tıbbi Sülük Zararları

Metkim Böcek İlaçlama da %30 İndirim Hemen Tıkla >> Böcek ilaçlama

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kameralarla Dolu Villanın Banyosunda İlişkiye Girdiler
Kameralarla Dolu Villanın Banyosunda İlişkiye Girdiler
Burak Deniz Rol Arkadaşıyla Aşk Yaşamaya Başladı
Burak Deniz Rol Arkadaşıyla Aşk Yaşamaya Başladı